24 Şubat 2013 Pazar

Steam Nedir ?



Steam Half Life ı yapan Valve tarafından yapılan bir oyun platformudur. İşin başında da tüm hayatını bu işlere adamış Gabe Newell bulunmaktadır.



Kısaca oyun inceleyebildiğiniz ve alabildiğiniz, multiplayer, co-op oyunlar için size bir altyapı sunan en büyük oyun sağlayıcısıdır denilebilir. İçinde bulunduğumuz sene içinde kullanımı çok arttığı için büyük firmalar dahil tüm oyun yapım ve dağıtımcıları oyunlarını burdan satmaktadır. Tüm tanıtım videoları ön-satın almalar da buradan gerçekleşmektedir.

Üye olmak ücretsizdir ve hatta bazı oyunlar da tamamen ücretsizdir. Sürekli kampayalar, toplu indirimler ve bedava haftasonları yapmaktadırlar ve bu yüzden hem programcılar hem oyuncular için mükemmel bir ortam oluşturmuşlardır. Kullanınca görebileceğiniz gibi gün içerisinde ortalama 2-3 milyon insanın sürekli online olduğu bir platformdur. Bu yüzden de oyun oynamayı daha kullanışlı ve kolay bir hale getirmiştir.

En büyük oyun firmalarından, indie oyun geliştiricilerine kadar herkese oyununu satma imkanı sunduğu için son dönem oyun piyasasını da değiştirmiştir. Kopya oyun kullanımını da azaltmıştır, zira bir çok oyunu çok ucuz fiyarlara da bulabilmektesiniz ve bazen olan büyük indirimler sayesinde oyun sayınız bir anda artabilir (: .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder