24 Şubat 2013 Pazar

Facebook Bizi Sömürüyor mu?








En popüler web sitesi olan Facebook, yayımladığı gizlilik politikaları ile hem kullanıcıyı sömürüp hem de kendi koyduğu gizlilik poltikaları üzerinden para kırmayı başaran popüler siteler arasında zirvede yer alıyor.




FTC (Federal Ticaret Komisyonunda)’de yayımlanan bir habere göre; Facebook’un, bilgileri pazar payı olarak kullandığını ve gizlilik üzerine verdiği sözleri tutmadığına dair haberler insanlar tarafından önemsenmese de, bir şekilde arka planda kullanıcı verileri pazarlanmaya devam ediliyor.




Benzer bir şekilde Ars Technica üzerinde yayımlanan bir habere göre; Facebook, kullanıcıların yayımladıkları fotoğraflarını, profil bilgileri silinse bile 3 yıl boyunca public (herkese açık) bir serverda depolayacak. Bu da demek oluyor ki; Facebook’ta paylaştığınız her şey aslında sadece sizin gözetiminiz altında değil. Bunlar basit Google aramaları yapılarak internet üzerinden ulaşılabilir halde bulunuyor.




Bu durum sizin için bir anlam ifade etmeyebilir. Ama paylaştığınız hassas içerikler şu anda herkes tarafından görülebilir ve tekrardan keşif edilebilir. Ayrıca profilinizi silmek bir işe yaramaz. Veriler zaten Facebook tarafından public bir server’da http protokolü üzerinde güvensiz bir biçimde yayımlanıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder