24 Şubat 2013 Pazar

Nvidia, “Shield” İsimli Taşınabilir Oyun Konsolunu Duyurdu



Nvidia, taşınabilir oyun konsolu pazarındaki ilk ürününü CES basın toplantısında duyurdu.



Shield ismi verilen ürün, Android tabanlı ve Tegra 4 işlemcisi kullanıyor; 5 inç çoklu dokunmatik, 249 dpi 720p ekrana sahip (retina display). Entegre edilmiş hoparlörleri bulunan Shield’da ayrıca HDMI portu, microSD kart yuvası, micro USB girişi, wifi gibi özellikler de bulunuyor.


Şarj ettikten sonra 5-10 saat oyun oynanabileceği söylenen cihaz ayrıca HDTV’ye bağlanarak ev konsolu gibi de kullanılabilecek.



Shield’da Android Jelly Bean’in son sürümü kullanılıyor. Bu da; Android oyun ve uygulamalarına erişim sağlanabileceği ve Android oyunlarının bu konsolda oynanabileceği anlamına geliyor. Ayrıca sunumda “Saf Android” kullanılacağı da söylendi. Yani Android’in üzerine Nvidia kendi temasını koymayacak.


Bir diğer öne çıkan özellik ise konsolun, PC’lere oyun oynamak ve yayın yapmak için bağlanabileceği (wifi ile). Bunun için bilgisayarda Nvidia Kepler tabanlı grafik kartı (GTX 650, GTX 660M veya daha yükseği) bulunması gerekiyor.


Steam’in “Büyük resim” modu sayesinde de Shield, bilgisayara gitmeye gerek kalmadan Steam marketinde dolaşmak için kullanılabilecek.


Ayrıca cihazda, diğer konsollardaki gibi bir controller’ın bulunacağı, yani daha az tuş ya da daha küçük boyuta sahip olmayacağı açıklandı.





Konsolun piyasaya tam olarak ne zaman çıkacağı ve fiyatının ne olacağı ise belirtilmedi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder